Met de verplichting aardgasloos te bouwen is bouwend Nederland gedwongen na te gaan welke alternatieven er voor de bouwprojecten zijn. Hierbij komen ook de zeer efficiënte elektrische infrarood panelen op de lijst van alternatieven naar boven.

Mede in combinatie met de, aankomende, nieuwe energie beperkende norm BENG wordt de warmte behoefte steeds lager en blijkt directe verwarming met een infraroodverwarming steeds vaker een goed alternatief.

Infrarood verwarming is onbekend in Nederland
Infrarood is in met name in Oostenrijk en Duitsland een van de standaard manieren om huizen te verwarmen, in Nederland waar we jarenlang “gratis” gas uit de grond konden halen wordt IR-verwarming als tamelijk exotisch ervaren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de kennis op het gebied van een verwarming met IR bijzonder laag is.

bron: Naxis

Comfortabel gasloos verwarmen
Feit is dat het elektrisch verbruik van een verwarming puur met IR-verwarmingspanelen ten opzichte van een warmtepomp hoger is. Daar staat tegenover dat, zeker in combinatie met PV panelen, het prijsverschil in de gebruikssituatie zeer meevalt. Zeker omdat de snel opwarmende stralingswarmte een plaatselijke en tijdelijke verwarming goed mogelijk maakt. Het door straling tevens opwarmen van muren en vloeren heeft naast de comfort verbetering (geen koude val) ook tot gevolg dat met een lagere luchttemperatuur (2 á 3°C graden lager) een zelfde behaaglijkheid wordt ervaren.

Financieel aantrekkelijk
Tel daarbij op dat de investeringskosten van een Infrarood systeem laag zijn en er totaal geen onderhoudskosten zijn dan moet men wel tot de conclusie komen dat een technisch systeem waarin IR de verwarming van de woning in zijn geheel of in samenwerking met een kleine warmtepomp voor haar rekening neemt het zeker verdiend om op project niveau te worden beschouwd.

Snelle, efficiënte verwarming
Met zijn hoogwaardige N3 infraroodverwarmingspanelen maakt NAXIS New Energy Concepts GmbH daadwerkelijk het verschil als het gaat om lokaal warmtecomfort. Ook de combinatie met verwarming door een warmtepomp op de begane grond met de snel reagerende IR-panelen op de verdieping kan heel goed werken.

Uitstekende prestaties in klasse 1!
Of het nu in de woonkamer, keuken, in de slaapkamer of in de badkamer is: met het N3 IR paneel van NAXIS wordt elke kamer een oase van welzijn. Maar ook de verwarmingsprestaties zijn goed! De N3-infraroodpanelen verzekeren u van een warmteafgifte met hoog rendement. Om precies te zijn: klasse 1 panelen, de allerhoogste hoogste efficiëntieklasse.

Standaard 12 jaar garantie
Met als basis de toepassing van een gepatenteerd en volledig geseald infrarood-verwarmingselement kenmerken de NAXIS N3 infraroodverwarmingspanelen zich door kwaliteit in ontwerp en veiligheid. Het paneel betreft een hoogwaardig en degelijk in Europa geproduceerd product. De garantie op deze hoogwaardige constructie? Maar liefst 12 jaar! De verwachte technische levensduur bedraagt meer dan 30 jaar. Geen enkele andere producent ter wereld van IR stralingspanelen evenaart NAXIS hierin. Uiteraard zijn de panelen en hun werking en constructie uitgebreid getest en vormen zij een prima en duurzaam koppel met zonnepanelen.